Menu
Sluiten
Afspraak maken

U kunt natuurlijk altijd een online afspraak plannen. Vul hiervoor het intake formulier in.

Elburg

Industriestraat 18 A-B

8081 HG Elburg

 

Oosterwolde

Zwarteweg 15

8097 PR Oosterwolde

Openingstijden
Maandag
07:30 - 21:00 uur
Dinsdag
07:30 - 20:30 uur
Woensdag
07:30 - 21:00 uur
Donderdag
07:30 - 20:00 uur
Vrijdag
07:30 - 18.00 uur
Zaterdag
08:00 - 11.30 uur
Zondag
Gesloten

Biodex System 4

Isokinetische krachttest

Bij Frix hebben wij oog voor innovatieve medische begeleiding, zo maken wij gebruik van de Biodex System 4. Dit is een isokinetisch testapparaat waarmee specifieke spiergroepen (schouder, heup, knie en enkel) getest en getraind kunnen worden. Isokinetisch testen houdt in dat tijdens gebruik van een apparaat de vooraf ingestelde snelheid constant blijft, afhankelijk van de kracht die de testpersoon aanlevert. Door middel van banden, steunen en bewegingsbegrenzers gebeurt het testen altijd binnen een veilige en functionele range of motion (ROM).

 

Wij zetten de Biodex in bij operatieve trajecten na bijvoorbeeld voorste kruisband letsel, meniscus letsel, een nieuwe heup/knie of stabiliserende schouderoperaties. We proberen, indien uitvoerbaar met aanwezige klachten, voor de operatie een baseline meting te nemen. Tijdens de revalidatie na de operatie wordt er herhaaldelijk getest om de progressie in kaart te brengen en het behandelplan bij te sturen.

 

Verder gebruiken wij de Biodex bijvoorbeeld om te bepalen of jij al weer klaar bent om terug te keren naar je sport na een opgelopen blessure (Return-To-Play). Revalideer je niet bij Frix maar wil je toch graag een krachtmeting komen doen? Geen probleem, ook voor een eenmalige krachtmeting kun je terecht bij ons!

 

Benieuwd naar de Biodex? Neem vrijblijvend contact op!