Menu
Sluiten
Afspraak maken

U kunt natuurlijk altijd een online afspraak plannen. Vul hiervoor het intake formulier in.

Elburg

Industriestraat 18 A-B

8081 HG Elburg

 

Oosterwolde

Zwarteweg 15

8097 PR Oosterwolde

Openingstijden
Maandag
07:30 - 21:00 uur
Dinsdag
07:30 - 20:30 uur
Woensdag
07:30 - 21:00 uur
Donderdag
07:30 - 20:00 uur
Vrijdag
07:30 - 18.00 uur
Zaterdag
08:00 - 11.30 uur
Zondag
Gesloten

Begeleiding fietsers

De professionele begeleiding om jouw fietsprestatie te verbeteren. Efficiënt trainen voor optimaal resultaat!

Voor wie?
Onze trainingsbegeleiding is er voor de recreant tot amateur tot prof. Of je nou net bent begonnen met fietsen, jij je optimaal wilt voorbereiden op jouw wedstrijd/evenement of op hoog niveau wil presteren. Wij begeleiden elke renner! Hierbij is de wetenschappelijke benadering voor iedereen gelijk maar afhankelijk van jouw beschikbare tijd, niveau en doelen wordt de begeleiding volledig gepersonaliseerd. Wij bieden ondersteuning met trainingsschema’s, inspanningstesten, fiets-specifieke krachttraining en gerichte voedingstips tijdens en buiten trainingen om. Op basis van jouw wensen hebben wij hier verschillende abonnementen in.

 

Waarom onze begeleiding bij fietsen?
Onze trainers zijn universitair geschoold met een achtergrond in bewegingswetenschappen/geneeskunde en beschikken over praktijkervaring op de fiets. Wij bieden professionele trainingsbegeleiding in verschillende disciplines als wegwielrennen, gravel, mountainbiken en triathlon van alle niveau’s. Daarnaast heb jij bij Frix de beschikking over verschillende professionals die jouw graag op weg helpen naar jouw sportieve doel. Zo bestaat onze veelzijdige performance tak uit: bewegingswetenschappers, inspanningsfysiologen, sportvoedingsdeskundige, fysiek trainers en sportfysiotherapeuten. Het ultieme team om jouw te begeleiden!

 

Sportlab
Om meer inzicht te krijgen in jouw fitheid en prestaties en om gerichter te kunnen trainen, is testen een belangrijk onderdeel. Ook hiervoor kun je terecht bij Frix. In ons speciale sportlab beschikken wij over geavanceerde apparatuur. Een effectieve manier voor het verbeteren van jouw uithoudingsvermogen en fietsprestaties is het trainen op basis van hartslag- of vermogenszones. Vaak wordt er een schatting gemaakt van deze zones. Om dit nauwkeurig te bepalen, maken wij voor een inspanningstest gebruik van een speciale fietsergometer met ademgasanalyse voor de meest betrouwbare meting. Deze test is zowel voor de recreatieve als prestatieve fietser die gericht wil gaan trainen. Aan de hand van de testresultaten kunnen wij onder andere jouw ‘drempels’, het duurvermogen en de anaerobe capaciteit en de hartslag- en vermogenszones nauwkeurig bepalen. Hiermee wordt inzichtelijk waar de verbeterpunten liggen en waar wij tijdens het traject de focus op moeten leggen. Zodat jij optimaal kan trainen en nog meer progressie kan gaan maken.

 

Trainingschema’s
Op basis van jouw hartslag- en/of vermogenszones ontvang jij een gepersonaliseerd trainingsschema. Het is optioneel om de begeleiding te laten verlopen via de online trainingssoftware TrainingsPeaks (let op! Kosten wel voor eigen rekening). Hierin kun jij jouw verrichte trainingen dan uploaden, zodat wij deze gegevens kunnen analyseren en kunnen bijsturen waar nodig. Uiteraard kunnen wij jou ook begeleiden van afstand zonder TrainingsPeaks. 

 

Fiets-specifieke krachttraining
Uit onderzoek is gebleken dat krachttraining de fietsprestaties verbetert en bijdraagt om het risico op fietsblessures te verkleinen of te voorkomen. Aangezien fietsen een hele specifieke beweging is, zou een algemeen krachttrainingsprogramma dat puur gericht is op spiergroei juist de fietsprestaties kunnen verminderen. Door de toepassing van fiets-specifieke krachttraining, onder andere gericht op het type renner en de eigenschappen waarop er verbeterd moet worden, helpen wij jou bij het verbeteren van de functionele kracht voor het fietsen.

 

Voeding
Het belang van voeding wordt vaak onderschat maar is een zeer belangrijke factor tijdens het fietsen. Zo zijn de timing en inname van de juiste voedingsstoffen van groot belang. Daarnaast kan het nemen van de juiste voedingsmiddelen maag- en darmklachten tijdens het fietsen helpen voorkomen. Benieuwd wat en wanneer je moet eten op trainingsdagen, de dagen voor de wedstrijd, de ochtend voor de wedstrijd en tijdens de wedstrijden? Met onze voedingsprogramma’s en adviezen helpen wij je graag optimaal voor te bereiden op jouw doel.

 

Blessurepreventie
Bij Frix geloven wij erin dat voorkomen beter is dan genezen. Aangezien het trainen voor wedstrijden of bijvoorbeeld een Amstel Gold/Alpe d’Huez evenement een grote belasting is, zorgen wij ervoor dat deze belasting gedurende het traject nauwkeurig wordt gemonitord, in combinatie met de feedback vanuit de atleet. Zo kunnen wij het programma tussentijds aanpassen waar nodig. Daarnaast kun je bij fysieke klachten terecht bij onze sportfysiotherapeuten. Het doel is om fit te worden én te blijven!

 

Hoe ziet de begeleiding eruit?

  • We starten met een online vragenlijst waarbij wij jou als atleet in kaart brengen.
  • Tijdens het eerste consult bepalen wij jouw lichaamswaarden en voeren wij evt. aanvullende testen behorende tot jouw gekozen pakket uit.
  • Tijdens het tweede consult bespreken we de opgestelde trainings- en/of voedingsprogramma’s en/of fiets-specifieke krachttraining.
  • Vervolgens vinden er een keer maand tussenevaluaties plaats, waarbij de waargenomen belasting in kaart wordt gebracht en kunnen er indien nodig aanpassingen in het programma worden gemaakt. Deze evaluatie kan zowel fysiek in de praktijk als online plaatsvinden.
Basis Voorbereiding Evenement (16 weken)
€120,- / 4 weken*
Antropometrie meting
Longfunctietest
Drempeltest (ademgasanalyse)
Persoonlijk fietsschema
1-op-1 begeleiding
Bespreking raceplan
Aanvullend Voorbereiding Evenement (16 weken)
€145,- / 4 weken*
Basis pakket
Performance training
Totaal Voorbereiding Evenement (16 weken)
€170,- / 4 weken*
Aanvullend pakket
Persoonlijk voedingsplan

*De voorbereiding is voor een duur van 16 weken en niet maandelijks opzegbaar. Een kortere of langere voorbereidingstijd? Vraag naar de mogelijkheden en prijzen.

Basis Trainingsbegeleiding
€60,- / 4 weken*
Persoonlijk fietsschema
1-op-1 begeleiding
Aanvullend Trainingsbegeleiding
€85,- / 4 weken*
Basis trainingsbegeleiding pakket
Performance training
Totaal Trainingsbegeleiding
€110,- / 4 weken*
Aanvullend trainingsbegeleiding pakket
Persoonlijk voedingsplan

*Dit abonnement is maandelijks opzegbaar. Echt gericht aan de slag? Boek dan je inspanningstest erbij met 15% korting!