Menu
Sluiten
Afspraak maken

U kunt natuurlijk altijd een online afspraak plannen. Vul hiervoor het intake formulier in.

Elburg

Industriestraat 18 A-B

8081 HG Elburg

 

Oosterwolde

Zwarteweg 15

8097 PR Oosterwolde

Openingstijden
Maandag
07:30 - 21:00 uur
Dinsdag
07:30 - 20:30 uur
Woensdag
07:30 - 21:00 uur
Donderdag
07:30 - 20:00 uur
Vrijdag
07:30 - 18.00 uur
Zaterdag
08:00 - 11.30 uur
Zondag
Gesloten

In dit artikel van E.S.C. lichten zij de rol van Frix uit om de mensen binnen de voetbalvereniging een helder beeld te geven van de rol van Frix binnen Elburger SC.

 

Medische verzorging

Vanaf volgend seizoen zal Frix de gehele medische verzorging en fysieke training bij ESC oppakken. Niet alleen voor de eerste en tweede selectie, maar ook voor de algehele jeugdteams. Daarom kun je 2x per week tijdens een inloopspreekuur gescreend worden wanneer je geblesseerd bent geraakt. Dit spreekuur zal plaatsvinden bij ESC. Hierin zullen zij advies geven en waar nodig een behandeling inplannen op de praktijk.

Veld- en fysieke trainingen

Voor de jeugdelftallen zal Frix diverse veld- en fysieke trainingen uitvoeren. Om de week zal JO8-JO10 een blok Frix-training krijgen. Dit is gericht op motorische ontwikkeling (ASM-trainingen). Kinderen spelen tegenwoordig veel binnen in plaats van buiten, waardoor de motorische ontwikkeling ook minder is. Deze Frix-training is gericht om op een spelende wijze bij te dragen aan de motorische ontwikkeling. Dit zullen juist andere onderdelen zijn dan voetbal, om de motorische ontwikkeling te stimuleren in juist andere bewegingen dan die met voetbal gemaakt worden.

 

Preventie blessures en algehele fitheid

Frix zal de trainers van JO11-JO19 begeleiden in de warming-up en aanvullende loop- of krachtoefeningen daarna. Elk team krijgt voor 1x in de week een warming-up aangeleerd, met daarna aanvullende oefenvormen. Deze oefenvormen zullen in de jongere jeugd weer bestaan uit op een spelende wijze bezig gaan met buikspieren (core) en stabiliteit, naast wat loopvormen weer gericht op motoriek. In de oudere teams komen steeds wat meer krachtvormen terug. Het idee is om een opbouwende lijn te creƫren vanaf de JO12 richting het eerste, waarin de basis elke keer hetzelfde is maar per lichting wordt het zwaarder. Zo zorg je ten eerste voor preventie van blessures, daarnaast een toename in algehele fitheid en daardoor prestatie. Daarnaast wordt zo geprobeerd de overstap van de jeugdelftallen naar het eerste kleiner te maken.

 

Testen en meten

Bij de eerste selectie en optioneel jeugdelftallen worden periodieke metingen uitgevoerd. Deze bestaan uit kracht-, sprong en veldtesten (sprint, wendbaarheid en uithoudingsvermogen). Deze testen zijn in eerste instantie een soort screeningtool voor mogelijke blessures. Daarna kunnen ze, doordat ze periodiek worden uitgevoerd, een trendlijn ontwikkelen om de progressie van een speler in kaart te brengen. Mocht een speler geblesseerd raken en een relatief lang revalidatietraject doorlopen, kunnen de testen ook nogmaals uitgevoerd worden en vergeleken met de testresultaten voor de blessure. Zo kan de revalidatie niet alleen objectief vergeleken worden, maar ook op basis van de testen. Dat voor een optimaal herstel.

 

Frix CrossFysiotherapie

De fysiotherapeuten Laurens Bank en Mathijs Frik hebben ruim 4 jaar geleden Frix CrossFysiotherapie opgericht. Bij het jonge bedrijf wordt gestreefd naar een optimaal herstel van fysieke klachten. Daarom zal jij het komend seizoen diverse fysiotherapeuten van Frix tegenkomen op het voetbalveld. Naast trouwe sponsor is Frix medische partner van ESC. Voor blessures en klachten kun jij een intake plannen met Frix CrossFysiotherapie.