Menu
Sluiten
Afspraak maken

U kunt natuurlijk altijd een online afspraak plannen. Vul hiervoor het intake formulier in.

Elburg

Industriestraat 18 A-B

8081 HG Elburg

 

Oosterwolde

Zwarteweg 15

8097 PR Oosterwolde

Openingstijden
Maandag
07:30 - 21:00 uur
Dinsdag
07:30 - 20:30 uur
Woensdag
07:30 - 21:00 uur
Donderdag
07:30 - 20:00 uur
Vrijdag
07:30 - 18.00 uur
Zaterdag
08:00 - 11.30 uur
Zondag
Gesloten

Wat is kinder-manueel therapie?

Dit is een gespecialiseerde vorm van manuele therapie die kan worden toegepast bij baby’s die een blijvende beperking hebben in het functioneren van hun nekje. Wij noemen dit hoog cervicale functiestoornis (HCFS). De meest opvallende symptomen hierbij zijn een voorkeursrotatie van de nek en hoofd en/of overstrekking van de nek die bijna niet doorbreekbaar zijn. Ook gaat de baby over het algemeen zijn hele lichaam strekken korte tijd na de geboorte. De volgende symptomen kunnen verder wijzen op een functiestoornis in de nek bij de zuigeling/baby:

 

  • een duidelijke voorkeurshouding van het hoofdje;
  • voortdurende onrust;
  • een afwijkende stand van het hoofd;
  • de baby overstrekt veel;
  • de baby huilt veel en slaapt slecht;
  • reflux;
  • een afplatting van de (achterzijde) van de schedel;
  • het hele ruggetje is scheef (scoliose).

 

Bij het vermoeden van aanwezigheid van een functiestoornis van de nek, onderzoeken wij uw baby altijd op zeer korte termijn. Indien een beperking wordt geconstateerd, dan kunnen wij ook direct behandelen. Na de behandeling kan onze kinder-manueeltherapeut u indien nodig adviseren ook een kinderfysiotherapeut in te schakelen of u doorverwijzen naar de huisarts.

 

Behandeltraject

Voor het beste resultaat is het van belang om in een zo vroeg mogelijk stadium de baby te behandelen. Dit kan dus ook al bij een paar weken na de geboorte. Gemiddeld zijn ongeveer 3 behandelingen nodig om een gestoorde nekfunctie te herstellen. We gebruiken zachte technieken en voorafgaand aan de behandeling vragen wij altijd om uw (schriftelijke) toestemming. Kinder-manueel therapie bij baby’s lijkt in het geheel niet op de behandeling van volwassenen. Het effect is na de eerste behandeling meestal al meteen waarneembaar. Als uw baby ook overstrekt kan het behandeltraject wat langer duren.

 

Vergoeding

De behandelingen van uw baby worden vergoed uit de basisverzekering.