Menu
Sluiten
Afspraak maken

U kunt natuurlijk altijd een online afspraak plannen. Vul hiervoor het intake formulier in.

Elburg

Industriestraat 18 A-B

8081 HG Elburg

 

Oosterwolde

Zwarteweg 15

8097 PR Oosterwolde

Openingstijden
Maandag
07:30 - 21:00 uur
Dinsdag
07:30 - 20:30 uur
Woensdag
07:30 - 21:00 uur
Donderdag
07:30 - 20:00 uur
Vrijdag
07:30 - 18.00 uur
Zaterdag
08:00 - 11.30 uur
Zondag
Gesloten

Kennen jullie Frix Performance al binnen onze praktijk? Frix Performance heeft verschillende toepassingen voor zowel individuen als teams!

 

Zo kunnen individuen tijdens een revalidatie gemeten worden om de progressie van het herstel in kaart te brengen (o.a kracht, sprong etc), maar kan het ook als medische screening ingezet worden voor het tackelen van tekorten of voor preventie van blessures.

Meten voor teams

Een andere leuke toepassing van Frix Performance is het meten van teams voor het bijhouden van de progressie! Dit heeft team Frix onlangs ook gedaan, de resultaten van de krachttest staan in het onderstaande figuur. De sterkste Frixie is…. Laurens Bank!!

 

Maar natuurlijk kijken we niet alleen naar wie het sterkste is. Waar we tijdens een krachttest vooral naar kijken zijn de links-rechts verschillen. Iedereen heeft een dominant been, hier schiet je bijvoorbeeld mee tijdens voetbal. We gaan er vanuit dat dit je sterkste been is, volgens de normwaarde mag je met dit ‘sterkere of dominante’ been maar 10% meer kracht hebben dan in je andere (niet-dominante) been. Verder kijken we tijdens de krachttest bijvoorbeeld nog naar de ratio van de kracht in je hamstrings ten opzichte van je bovenbenen.

 

Als we dus nu naar deze ratio’s kijken is onze Peter IJzerman de koploper! Verder zien we dat het rechterbeen van Mathijs Frik wel een behoorlijk verschil heeft met zijn linkerbeen.. Maar dit was jullie vast wel eens opgevallen bij het zien van zijn voetbalwedstrijden!

 

Resultaten

Na de test met team Frix zijn de resultaten besproken met alle Frixies en wie niet volgens de normwaarde scoorde zijn aan het werk gezet.. Dus zie je een Frixie hard aan het werk in onze loods, weet je dat hij moet werken aan zijn kracht! Binnenkort gaan we een tweede meting doen, om te kijken of het team vooruit is gegaan. Wat denk jij? Ook geïnteresseerd in een team meting? Laat het ons weten en onze Bewegingswetenschappers nemen een meting bij jullie af!