Menu
Sluiten
Afspraak maken

U kunt natuurlijk altijd een online afspraak plannen. Vul hiervoor het intake formulier in.

Elburg

Industriestraat 18 A-B

8081 HG Elburg

 

Oosterwolde

Zwarteweg 15

8097 PR Oosterwolde

Openingstijden
Maandag
07:30 - 21:00 uur
Dinsdag
07:30 - 20:30 uur
Woensdag
07:30 - 21:00 uur
Donderdag
07:30 - 20:00 uur
Vrijdag
07:30 - 18.00 uur
Zaterdag
08:00 - 11.30 uur
Zondag
Gesloten

VSCO ‘61 en Frix CrossFysiotherapie breiden samenwerking op bijzondere wijze uit; Frix vestigt zich op de Heughte voor leden én niet-leden!


VSCO ‘61 en Frix CrossFysiotherapie breiden samenwerking op bijzondere wijze uit! 
Frix CrossFysiotherapie vestigt zich ook op sportpark De Heughte in Oosterwolde en stelt haar dienstverlening zowel voor leden van VSCO’61 als niet-leden beschikbaar! Sinds 2016 is Frix al verbonden als sponsor aan VSCO‘61. Eerst als subsponsor en vanaf 2018 heeft Frix zich voor maar liefst zes jaar verbonden als cosponsor. De insteek om de samenwerking te intensiveren en te versterken resulteert nu dus in een nieuwe vestiging op het fraaie sportpark van VSCO’61.

 

Frix trainingen

Een belangrijk onderdeel van de samenwerking is de bijdrage die Frix levert aan de kwaliteit van de jeugdtrainingen. Inmiddels zijn de ‘Frix-trainingen’ een begrip geworden. Deze trainingen zijn gericht op de motorische ontwikkeling van spelers, waarbij gebruik gemaakt wordt van onder andere speedladders en andere loopvormen voor de ontwikkeling van looptechniek. Daarnaast krijgen de jeugdspelers training volgens het Athletic Skills Model (ASM) voor de algehele motorische ontwikkeling. Het ASM is een praktisch en wetenschappelijk talentenontwikkelingsmodel voor de topsport maar ook voor de breedtesport. Frix speelt met de trainingen in op de maatschappelijke ontwikkeling dat kinderen steeds minder buiten spelen met als negatief gevolg dat de motorische ontwikkeling geremd wordt. Een goede motoriek is echter een belangrijke voorwaarde om je als voetballer, maar ook in andere sporten, maximaal te kunnen ontwikkelen.

 

Unieke behandelmethodiek

De ‘Frix-trainingen’ dragen bij aan het voorkomen van blessures. Helaas zijn blessures nooit uit te sluiten, en daarom staat het team van Frix ook klaar om geblesseerden vakkundig te begeleiden in het hersteltraject en ze zodoende weer zo snel mogelijk fit te krijgen voor een ‘rentree’. Frix maakt in het hersteltraject gebruik van een onderscheidende behandelmethodiek; een combinatie van een unieke hands-on behandeling met hands-off oefentherapie. Om tot het meest optimale behandeltraject te komen en de voortgang voor de patiënt inzichtelijk, maakt Frix actief gebruik van bewegingsanalyses.

 

Handen ineen

VSCO ‘61 staat in Oosterwolde letterlijk en figuurlijk midden in de samenleving. In de afgelopen jaren hebben veel leden van VSCO‘61 de kwaliteiten van Frix CrossFysiotherapie mogen ervaren. Vanuit deze positieve ervaringen hebben VSCO‘61 en Frix zichzelf de vraag gesteld of de succesvolle samenwerking ook voor niet-leden ingezet kan worden om zodoende een extra bijdrage te leveren aan het voorzieningenniveau in Oosterwolde en nabije omgeving. Zij hebben besloten de handen ineen te slaan om fysiotherapie voor alle Oosterwoldenaren en nabijgelegen buurtschappen dichterbij te brengen.

Dit heeft erin geresulteerd dat vanaf dinsdag 4 mei Frix CrossFysiotherapie zich zal vestigen in de medische ruimte van VSCO ‘61. Stefan Bouma, tegenwoordig Oosterwoldenaar en al jarenlang actief binnen VSCO ‘61, zal namens Frix iedere dinsdag en in overleg ook op andere dagen aanwezig zijn om mensen met fysieke klachten te behandelen. Naast de hands-on behandelingen zal tevens gebruik gemaakt worden van fitnessruimte ‘De Wielewaal’, gelegen naast de medische ruimte en uiteraard ook van de velden van VSCO ‘61.

 

Wilt u een afspraak maken op de locatie in Oosterwolde (Sportpark de Heughte)? Neem dan telefonisch contact op via 06 135 11 950 en wij plannen een afspraak voor u in!

 

Fysiotherapeut Stefan Bouma

 

Frix CrossFysiotherapie:
Locatie Elburg
Industriestraat 18a
8081 HG Elburg
T: 06 – 135 11 950
E: [email protected]

www.frixfysio.nl

Ook te volgen via Instagram en Facebook.

 

Locatie VSCO’61 Sportpark De Heughte

Zwarteweg 15

8097 PR Oosterwolde

T: 06 – 135 11 950
E: [email protected]

www.frixfysio.nl

Ook te volgen via Instagram en Facebook.