Menu
Sluiten
Afspraak maken

U kunt natuurlijk altijd een online afspraak plannen. Vul hiervoor het intake formulier in.

Elburg

Industriestraat 18 A-B

8081 HG Elburg

 

Oosterwolde

Zwarteweg 15

8097 PR Oosterwolde

Openingstijden
Maandag
07:30 - 21:00 uur
Dinsdag
07:30 - 20:30 uur
Woensdag
07:30 - 21:00 uur
Donderdag
07:30 - 20:00 uur
Vrijdag
07:30 - 18.00 uur
Zaterdag
08:00 - 11.30 uur
Zondag
Gesloten

Laurens Frik

Functie

Eigenaar, Bewegingswetenschapper (BSc, 2016; MSc afstudeerrichting sport, 2020), Algemeen fysiotherapeut (BSc, 2019) en ASM-instructeur Advanced.

 

Specialismen/Jouw toegevoegde waarde bij Frix?

Als fysiotherapeut richt ik mij grotendeels op sportblessures, waarbij ik de knie het meest interessante gewricht vind. Ik heb grote affiniteit met revalideren na een kruisbandblessure en sinds 2024 ook kniespecialist bij FC Kruisband. De uitdaging zit er voor mij in om 9-12 maanden lang elke sessie het maximale te halen uit de sporter en uiteindelijk te zorgen voor een veilige terugkeer naar hun sport!
Naast de werkzaamheden als fysiotherapeut, houd ik mij bezig met mijn specialisme Frix Performance. Patiënten revalideren vaak op basis van een tijdindicatie, maar met deze toevoeging kunnen wij het voor patiënten en onszelf inzichtelijk maken hoe hij/zij ervoor staat op basis van data (kracht-, sprong-, loop-, en veldtesten). Op basis van deze gegevens is vaak ook makkelijker een uitspraak te doen of bijvoorbeeld de patiënt alweer terug kan keren in zijn sport, of dat hij op een bepaald aspect nog extra moet trainen. Een nog grotere uitdaging haal ik uit een analyse maken van een patiënt, waarin de klachten tot dusver nog niet te verklaren zijn. Op basis van de data kunnen we wellicht een behandelbare grootheid bepalen en daarop specifiek behandelplan opstellen. 

 

Opleiding/achtergrond

Ik ben in 2013 gestart met de opleiding Bewegingswetenschappen in Groningen. Nadat ik deze had afgerond, wilde ik het graag combineren met een praktische toevoeging. Toen heb ik besloten om de Master Bewegingswetenschappen te gaan combineren met de opleiding tot fysiotherapeut. Tijdens de studie Bewegingswetenschappen veel ervaring opgedaan binnen de topsport (o.a FC Groningen en PEC Zwolle).

 

Interesses en passies/ wat doe je het liefste in je vrije tijd?

Ik ben het liefst werkzaam in de sport, daarnaast hou ik mij hier in mijn vrije tijd ook graag mee bezig. Zo Crossfit ik minstens 3x per week en kijk ik graag met vrienden naar voetbal (lokale club supporten of via tv naar Ajax of Engels voetbal).

 

Favoriete vakantieland?

Tijdens de vakantie wil ik graag actief kunnen zijn, maar ook op een strand kunnen liggen. Verder hou ik ervan om veel eten uit te proberen! Niet echt èèn specifiek land, maar een land als Italië spreekt mij binnen Europa dan wel erg aan! Buiten Europa staan Australië en Zuid-Amerika nog op de to-visit list.

 

Wat maakt jouw werk zo leuk?

Ik vind het erg leuk dat ik binnen deze praktijk de combinatie kan maken tussen de Fysiotherapie en Bewegingswetenschappen. Het maakt het werk erg afwisselend, maar toch sluit het perfect op elkaar aan om tot een optimaal mogelijk behandeltraject voor de patiënt te kunnen komen. Daarnaast is werken bij Frix leuk door het jonge team, we hebben het erg gezellig met elkaar wat naar mijn idee belangrijk is om je werk leuk te maken/houden!

 

Wat kook je het liefste voor je collega’s (lunchpauze)?

Het blijft een uitdaging, want je moet tegenwoordig voor een aardig groot team koken… Toch staat risotto hoog op het lijstje!

Meer Frixies