Menu
Sluiten
Afspraak maken

U kunt natuurlijk altijd een online afspraak plannen. Vul hiervoor het intake formulier in.

Liever telefonisch?
Adres

Industriestraat 18 A-B
8081 HG Elburg

Openingstijden
Maandag
07:30 - 22:00 uur
Di t/m do
07:30 - 21:30 uur
Vrijdag
07:30 - 19:00 uur
Zaterdag
08:00 - 12:30 uur
Zondag
Gesloten

Laurens Frik

Functie

Bewegingswetenschapper (BSc, 2016; MSc afstudeerrichting sport, 2020) en Algemeen fysiotherapeut (BSc, 2019)

 

Specialismen/Jouw toegevoegde waarde bij FriX?

Naast de werkzaamheden als fysiotherapeut, houd ik mij bezig met mijn specialisme Frix Performance. Patiënten revalideren vaak op basis van een tijdindicatie, maar met deze toevoeging kunnen wij het voor patiënten en onszelf inzichtelijk maken hoe hij/zij ervoor staat op basis van data (kracht-, sprong-, loop-, en veldtesten). Op basis van deze gegevens is vaak ook makkelijker een uitspraak te doen of bijvoorbeeld de patiënt alweer terug kan keren in zijn sport, of dat hij op een bepaald aspect nog extra moet trainen. Een nog grotere uitdaging haal ik uit een analyse maken van een patiënt, waarin de klachten tot dusver nog niet te verklaren zijn. Op basis van de data kunnen we wellicht een behandelbare grootheid bepalen en daarop specifiek behandelplan opstellen. Daarnaast ben ik bij ESC fysiotherapeut en motorische/fysiek trainer. Erg leuk om al vanaf de jeugd bezig te zijn met preventie voor blessures!

 

Opleiding/achtergrond

Ik ben in 2013 gestart met de opleiding Bewegingswetenschappen in Groningen. Nadat ik deze had afgerond, wilde ik het graag combineren met een praktische toevoeging. Toen heb ik besloten om de Master Bewegingswetenschappen te gaan combineren met de opleiding tot fysiotherapeut. Tijdens de studie Bewegingswetenschappen veel ervaring opgedaan binnen de topsport (o.a FC Groningen en PEC Zwolle).

 

Interesses en passies/ wat doe je het liefste in je vrije tijd?

Ik ben het liefst werkzaam in de sport, daarnaast hou ik mij hier in mijn vrije tijd ook graag mee bezig. Zo Crossfit ik minstens 3x per week en kijk ik graag met vrienden naar voetbal (lokale club supporten of via tv naar Ajax of Engels voetbal).

 

Favoriete vakantieland?

Tijdens de vakantie wil ik graag actief kunnen zijn, maar ook op een strand kunnen liggen. Verder hou ik ervan om veel eten uit te proberen! Niet echt èèn specifiek land, maar een land als Italië spreekt mij binnen Europa dan wel erg aan! Buiten Europa staan Australië en Zuid-Amerika nog op de to-visit list.

 

Wat maakt jouw werk zo leuk?

Ik vind het erg leuk dat ik binnen deze praktijk de combinatie kan maken tussen de Fysiotherapie en Bewegingswetenschappen. Het maakt het werk erg afwisselend, maar toch sluit het perfect op elkaar aan om tot een optimaal mogelijk behandeltraject voor de patiënt te kunnen komen. Daarnaast is werken bij FriX leuk door het jonge team, we hebben het erg gezellig met elkaar wat naar mijn idee belangrijk is om je werk leuk te maken/houden!

 

Wat kook je het liefste voor je collega’s (lunchpauze)?

Het blijft een uitdaging, want je moet tegenwoordig voor een aardig groot team koken… Toch staat risotto hoog op het lijstje!

Meer FriXies