Menu
Sluiten
Afspraak maken

U kunt natuurlijk altijd een online afspraak plannen. Vul hiervoor het intake formulier in.

Elburg

Industriestraat 18 A-B

8081 HG Elburg

 

Oosterwolde

Zwarteweg 15

8097 PR Oosterwolde

Openingstijden
Maandag
07:30 - 21:00 uur
Dinsdag
07:30 - 20:30 uur
Woensdag
07:30 - 21:00 uur
Donderdag
07:30 - 20:00 uur
Vrijdag
07:30 - 18.00 uur
Zaterdag
08:00 - 11.30 uur
Zondag
Gesloten

Mathijs Frik

Functie

Eigenaar, Bewegingswetenschapper (BSc, 2010; MSc afstudeerrichting sport, 2014), Algemeen Fysiotherapeut (BSc, 2013) en ASM-instructeur Advanced.

 

Specialismen/Jouw toegevoegde waarde bij Frix?

Naast mijn werkzaamheden als fysiotherapeut houd ik mij bezig met de ontwikkeling en uitvoering van FrixMonitor. Verzamelen en analyseren van data vind ik ook nog erg leuk om te doen naast het behandelen en begeleiden van de patiënten in de zaal. Hiernaast heb een brede basis aan kennis door de combinatie van beide opleidingen. Ik heb ervaring met (top)sportfysiotherapeut bij voetbal, spierblessures, orthopedisch letsel, ART (Active Release Techniques), inspanningsfysiologie (inspanningstesten en training), revalidatietraining, Opleiding orthopedische geneeskunde methode Cyriax. Daarnaast ben ik bij VSCO fysiotherapeut en motorische/fysiek trainer. Erg leuk om met jeugd bezig te zijn en ze te zien ontwikkelen.

 

Opleiding/achtergrond

In 2007 ben ik begonnen met de opleiding Bewegingswetenschappen in Groningen. Mijn affiniteit met alle aspecten van het menselijk bewegen, voornamelijk gericht op (top)sport, is al van jongs af aan aanwezig. Tijdens de opleiding van Bewegingswetenschappen groeide mijn interesse voor het functioneren van het bewegingsapparaat tijdens sportprestaties en het herstel na blessures. Daarom heb ik er na mijn Bachelor Bewegingswetenschappen voor gekozen om door te gaan met de Master Bewegingswetenschappen en deze te combineren met de opleiding Fysiotherapie. Zodat ik niet alleen het onderzoek kon uitvoeren maar ook mensen kan helpen tijdens de revalidatie. Gedurende de opleiding Fysiotherapie heb ik o.a. stage gelopen bij Ajax Cape Town in Zuid-Afrika en tijdens mijn eerste Master jaar Bewegingswetenschappen bij AZ in Alkmaar. Door deze stages heb ik ervaringen opgedaan met het behandelen van diverse (sport)blessures. Daarnaast heb ik tijdens mijn Master wetenschappelijk onderzoek verricht naar revalidatietrajecten en trainingsschema’s, waarbij ik specifieke kennis heb verkregen over het menselijk lichaam en de fysieke effecten die het leveren van (top)sportprestaties met zich meebrengen.

 

Interesses en passies/ wat doe je het liefste in je vrije tijd?

Op de dinsdag- en donderdagavond vind ik het leuk om mee te trainen met enkele groepslessen die hier zijn. Meestal geef ik deze zelf, dit is een combinatie van kracht en uithoudingsvermogen. De afwisseling tussen de trainingen en oefeningen maken dit erg uitdagend. Daarnaast train ik op donderdagavond nog op het voetbalveld bij ESC en speel ik elke zaterdag een wedstrijd. Voor de rest in de weekenden gezellig afspreken met vrienden en wat spelletjes spelen.

 

Favoriete vakantieland?

Zuid-Afrika vond ik wel erg mooi, ik heb 3 maanden in Kaapstad gewoond tijdens mijn stage daar. Verder ben ik nog wel benieuwd naar Zuid-Amerika en Nieuw-Zeeland. Verder ga ik ook graag op wintersport.

 

Wat maakt jouw werk zo leuk?

Vooral de afwisseling tussen het behandelen op de bank en trainen in de zaal vind ik erg leuk. Zo blijf je actief betrokken bij het gehele revalidatietraject van iemand. Door de combinatie ben je ook continu met andere dingen bezig binnen je werk. Als je ziet dat de mensen vooruit gaan en weer kunnen doen wat ze willen geeft dat een tevreden gevoel. Vooral als de mensen voor die tijd weinig met oefeningen hadden is het goed om te zien dat ze na het behandeltraject hier zelf actief mee doorgaan. Dan weet je dat je ze op de juiste manier hebt weten te benaderen.

 

Wat kook je het liefste voor je collega’s (lunchpauze)?

Het leukste en lekkerste om te maken vind ik pasta met verschillende soorten saus. Ik vind het wel leuk om een beetje te experimenteren met soorten saus en niet te gaan voor de standaard pesto of tomatensaus.

Meer Frixies